Straipsniai

Ką reikia žinoti apie elektros instaliaciją?

Prieš atliekant namų vidaus apdailą, labai svarbu įrengti kokybišką elektros instaliaciją. Prieš ją įrenginėjant reikėtų įvertinti kokiose namų vietose, kiek elektros lizdų reikės įrengti ir kokio galingumo jie turėtų būti, pvz. didesnės elektros energijos prireiks ten, kur bus statoma skalbyklė, viryklė, šaldytuvas ar indaplovė. Taip pat reiktų suplanuoti vietas skirtas poilsiui, ten kur bus statomas televizorius, įrengiama kompiuterizuota darbo vieta ir kur bus reikalingi papildomi šviesos šaltiniai.

Vienas iš svarbiausių dalykų yra tai, kad elektros instaliacija būtų saugi. Reiktų pasirinkti tinkamus elektros laidus, jungtis, paskirstymo blokelius bei elektros lizdus. Virtuvėje, kur yra gausu įvairios buitinės technikos, reikalingas didesnei elektros srovei pritaikytas kabelis. Rekomenduojama, atkreipti dėmesį į tai, kad šviesos jungikliai būtų patogiame aukštyje, nes taip bus lengviau įjungti ir išjungti šviesą. Virtuvėje elektros lizdai, skirti smulkiai buitinei technikai turėtų būti įrengti toliau nuo vandens čiaupo, kad į juos nepatektų drėgmė ar vandens purslai.

Įrenginėjant elektros instaliaciją taip pat rekomenduojama įrengti keletą papildomų elektros lizdų blokų, taip išvengsite jų trūkumo papildomiems elektros įrenginiams. Atskiroms namų zonoms rekomenduojama įrengti atskirus automatinius jungiklius elektros paskirstymo skydelyje. Pajungiant skalbimo mašiną ar džiovyklę reiktų išvesti elektros iškrovos įžeminimo kabelį, kad ši technika nesugestų.

Svarbu kreiptis pagalbos į profesionalus dėl pagalbos įrenginėjant elektros instaliaciją, nes jei neturite patirties, atliekant elektros darbus ir techninių žinių, šis darbas gali būti mirtinai pavojingas ir kelti grėsmę jūsų sveikatai ar net gyvybei. Kiek kainuos atlikti kokybišką elektros instaliaciją jums gali apskaičiuoti elektrikas, įvertinęs kiek rozečių, jungiklių, paskirstymo blokų, laidų išvedžiojimų, reikės jūsų būstui.

Getfix